Voeding en vertering

De fluithaas verteert zijn eten twee keer. Eerst eet hij het voedsel op, verteert een deel, scheidt zachte uitwerpselen uit en eet deze uitwerpselen weer op om het opnieuw te verteren. Ook is de fluithaas een herbifoor, een planteneter. Hij leeft vooral in de bergen, dus eet hij bloemen en planten die daar groeien. 

 

Doorzoek de website

Gefluit

De fluithaas heeft zijn naam niet alleen te danken aan het feit dat hij bij de orde van de haasachtigen hoort, maar ook door het geluid dat hij maakt. Het "gefluit". Bij de  film pjes hoort u dit gefluit. 

Warmbloedig? Koudbloedig?

De fluithaas is warmbloedig, want het is een zoogdier. Omdat de fluithaas warmbloedig is, heeft dit dier geen winterslaap nodig. De fluithaas heeft een constante lichaamstemperatuur.

 

Verbranding

De fluithaas heeft verbranding in het lichaam nodig, anders gaan zijn cellen dood, en zo ook het beest zelf. Voor verbranding is een brandstof nodig. Bij de fluithaas is die brandstof voor het grootste deel glucose. Dit haalt hij uit planten, want het is een herbivoor, een planteneter. Glucose komt in planten terecht door fotosynthese.